Bezoekadres
(alleen op afspraak)
Oosterhamrikkade 111
9713 KC Groningen

Postadres
Opaalstraat 144
9743 HN Groningen
+31 (0)50 36 00 435

Projecten // Olieslagerssteeg

Herbestemming voormalige terrazzo werkplaatsen

Particulier

Herbestemming voormalige terrazzo werkplaatsen

Particulier

 

gevel tuinzijde voor en na de renovatie

locatie - location
Kampen

opdrachtgever - client
Dhr. Bruggemann

programma - program
Herbestemming van werkplaats naar casco woning
115 m2


ontwerp - design
Anton Visser - AV Architectuur Groningen
i.s.m. Buro de Maten Zuidwolde

2011 - 2014

samenwerking - collaboration
Adviesbureau Ab Nanninga - Groningen
Adviesbureau VanderWeele
- Groningen

aannemer - contractor
Bouwbedrijf Kijk in de Vegte - Hasselt

Twee voormalige terrazzo werkplaatsen in het historisch centrum van Kampen zijn samengevoegd tot een woning. De werkplaatsen hadden beiden een footprint van circa 25 vierkante meter. Een werkplaats is een eetkeuken met de entreepartij geworden. De ander de woonkamer. De werkplaatsen hadden een gezamenlijk dak. Het gehele dak is vernieuwd op traditionele wijze met rondhouten sporen en spanten. Daaronder is een werkplek annex logeerruimte gemaakt met een vide naar de woonkamer en een doorkijk naar de keuken. Daarnaast is een slaap- en badkamer gerealiseerd. De hoogte van het dak maakte het mogelijk een logeer- en bergzolder te realiseren. Te bereiken via een compacte vaste trap. Het pand is grondig gerenoveerd en is in april 2014 casco opgeleverd. De opdrachtgever doet de verder afbouw en afwerking zelf.


gevels - voor en na renovatie

gevel steegzijde voor en na de renovatie

eetkeuken

woonkamer

vide in het verlengde van de wandsparing tussen keuken en woonkamer

trap naar eerste verdieping

vide

zoldertrap

plattegronden begane grond en eerste verdieping - voor en na renovatie

doorsneden - voor en na renovatie

Gefaseerd bouwen

Herbestemming

Verbouw & Renovatie