Bezoekadres
(alleen op afspraak)
Oosterhamrikkade 111
9713 KC Groningen

Postadres
Opaalstraat 144
9743 HN Groningen
+31 (0)50 36 00 435

Projecten // KCCM

Herbestemming bollenschuur

Particulier

Herbestemming bollenschuur

Particulier

 

locatie - location
Noordwijkerhout

opdrachtgever - client
Krijn Christiaansen & Cathelijne Montens - KCCM

programma - program
werkruimte
300 m2

ontwerp - design
Anton Visser - AV Architectuur Groningen
i.s.m.deMaar Architecten Den Haag

2012 - 2014

samenwerking - collaboration
Adviesbureau VanderWeele
Adviesbureau Ab Nanninga

Herbestemming van een monumentale bollenschuur tot een duurzaam atelier en projectruimte voor Krijn Christiaansen en Cathelijne Montens: KCCM.

Redesign of a monumental bulb barn in the famous flower area of The Netherlands.
It’s a transformation to a sustainable workspace for the artists Krijn Christiaansen and Cathelijne Montens, known as KCCM.

 

uitvoering oktober 2013

uitvoering oktober 2013

Voor de renovatie 2012.

Voor de opslag van de bloembollen was beperkt daglicht van belang. Voor het nieuwe gebruik wordt daglicht en uitzicht wel op prijs gesteld. Daarom zijn er diverse dak- en gevelopeningen gemaakt. De ingrepen vormen een nieuw laag in contrast met het bestaande. Hierdoor blijft het verschil tussen oud en nieuw zichtbaar. Het verwijst hiermee naar het oude en nieuwe gebruik zonder het verleden uit te wissen of geforceerd daarbij aan te willen sluiten.

For storing bulbs limited sunlight is needed in contrast to the new functions.
Therefor several openings in the facade and roof are realised. These interventions are in contrast to the existing building. Which partially preserves the old and visualize the new functions. Instead of erasing the old exterior or to adjust the new into the old style.

Zuidwest- en zuidoostgevel

Begane grond

Noordoost- en noordwestgevel

Gefaseerd bouwen

Herbestemming

Verbouw & Renovatie